天涯小站 2.0

谁应该理财?

看大家的投票,几乎每个家庭只有一个人在理财。这样好吗?我的那位也没有兴趣,结果是我自己在到处查资料,等等。我的感觉是两个人一起做比较好,因为另一个人可以指出你没有想到的地方。

不管是几个人管,也不管是谁管,最好是减少账户,并且开个清单,上面包括所有投资、储蓄、保险等等。

不过我也说说而已,这永远是我下个周末的project。

独裁总是比民主要高效率。不管是干好事还是坏事。

老巫: 不管是几个人管,也不管是谁管,最好是减少账户,并且开个清单,上面包括所有投资、储蓄、保险等等。

不过我也说说而已,这永远是我下个周末的project。
那你还不如我。我的database里什么都有了。就剩下这个“清理”,“调整”。想了好多可以做的,拍不下版。

Linwood: 独裁总是比民主要高效率。不管是干好事还是坏事。
That's true, but what about the results?

红娘子: That's true, but what about the results?
Depends on your objective. If you want to minimize risk, two manager is usually better than one. However, if you want to maximize gains,one may be better.

Linwood: Depends on your objective. If you want to minimize risk, two manager is usually better than one. However, if you want to maximize gains,one may be bet
Maximize the loss as well
He is not much of use in the financial, besides wanting to buy a house in Shanghai. I am not stupid enough to buy a house in someone else's name.

You know his strength and weakness. Make the best use of him. In other words, you are the boss.

红娘子: Maximize the loss as well
He is not much of use in the financial, besides wanting to buy a house in Shanghai. I am not stupid enough to buy a
Why not on your own name?

yi_ran: Why not on your own name?
我们两个都使美国公民,不能在大陆买房子。

俺的理论,能者多劳 别人不想做的事,硬拉上做不一定好。

我那天对LD说,要是我出了意外,他一定弄不清楚俺家的帐号们。我两的帐号有十几个。头都大了。

红娘子: 我们两个都使美国公民,不能在大陆买房子。
这个引发一个问题。如果老人过世,我们这些人能继承房子吗?

yi_ran: 我那天对LD说,要是我出了意外,他一定弄不清楚俺家的帐号们。我两的帐号有十几个。头都大了。
Same here, I am in the process of consolidating. I've been too lazy to make much progress.....But I have next week :)

手机版|天涯小站

GMT-4, 2020-2-23 06:43 AM